Përgjigju, Gatuaj, Fito

Nën drejtimin e Brunilda Lahe, ky do të jëtë quic-show i vetëm mbi gatimim, që do t’ju argëtojë pa masë.

Në këtë konkurs gatimi, tre pjesëmarrësit e fillojnë garën me të njëjtën paketë përbërësish. Secili prej tyre ka 3 artikuj bazë, të tilla si: mollë, miell, mish ose mish viçi i grirë, asparagus, vezë etj. Garuesit duhet të përgatisin një pjatë duke përdorur përbërësit që kanë në dispozicion , por në të njëjtën kohë ata duhet t’i përgjigjen një quiz-i lidhur me ushqimet. Sa herë që ata e dinë përgjigjen e duhur, duhet t’i bien ziles në mënyrë që të fitojnë një përbërës të ri. Në fund, një juri e përbërë nga 3 persona do të shijoje të tre pjatat dhe do të shpall fituesin e javës.