Xhevahirët

Trupa e baletit të Bolshoit vjen me këtë balet me tre akte të koreografit George Balanchine, i cili u frymëzua nga gurët e çmuar të vitrinave në rrugën “Fifth Avenue” të Nju Jorkut. Baleti “Xhevahirët” i kushtohet gruas dhe tre qyteteve: Parisit, Nju Jorkut dhe Shën Petërsburgut, të cilët gdhendën hijeshinë, elegancën dhe stilin e koreografit. Secili nga tre aktet e baletit ka kompozitorin dhe gurin e tij të çmuar, por që të tre janë një kombinim i virtuozitetit, klasit dhe elegancës.

26 mars e enjte, ora:22:30, në


Programacioni sonte në Tring