Historia e fantashkencës

Xhejms Kamerun, kineasti i mirënjohur hollivudian i filmave legjendarë si “Terminatori”, “Alienët”, apo “Avatar”, vjen me këtë cikël dokumentarësh me 6 episode në të cilin eksploron zhvillimin e filmit fantastiko-shkencor duke nisur që nga origjina e tij si një zhanër i vogël, e deri tek fenomeni pop-kulturor që ne njohim sot. Në secilin episod Kamerun dhe bashkëkohësit e tij Steven Spielberg, George Lucas dhe Ridley Scott diskutojnë mbi pikëpyetjet që njerëzimi ka patur gjithmonë mbi krijesat dhe botën jashtë planetit tonë.

Çdo të shtunë, ora:21:00, në


Programacioni sonte në Tring