10 gjërat produktive që bëjnë njerëzit për sukses

Të gjithë njerëzit më produktiv kanë zakone të caktuara në rutinat e tyre të përditshme që kontribuojnë në suksesin e tyre. Ata e kuptojnë se suksesi i tyre fillon dhe mbaron me shëndetin e tyre mendor dhe fizik, i cili është pothuajse tërësisht i varur nga zakonet e tyre para kohës së gjumit. Këtu janë […]

Lexo më shumë

Ndryshon kartëmonedha me vlerë 500 lekë, Banka e Shqipërisë tregon si do të bëhet

Rishtypja e kartëmonedhës, emetim i vitit 2015, është miratuar me vendimin nr. 15, datë 26.02.2014, të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë, i ndryshuar, në mbështetje të ligjit nr. 8269, datë 23.12.1997 “Për Bankën e Shqipërisë”, i ndryshuar.Kartëmonedha e re, me vlerë nominale 500 Lekë, ka të njëjtën përbërje, pamje dhe përmasa me kartëmonedhën me […]

Lexo më shumë

7 sekretet që i kthyen këta sipërmarrës në milionerë

Këta 7 sipërmarrës shumë të suksesshëm dhe anëtarë të “the Oracles”, ndajnë disa këshilla shumë të rëndësishme që i ndihmuan ata të mbyllin marrëveshje miliona dollarëshe. Këshillat e tyre do iu kursejnë vite të harxhuara kot dhe do iu ndihmojnë të pasqyroni suksesin e tyre. 1. Krijoni një bazë të fortë Nëse rrisni kapitalin, së […]

Lexo më shumë

Nuk do ta besoni sa para fiton Turqia nga serialet

E ndërsa Shqipëria ka disa vite që po tërhiqet nga industria e filmit turk, Italia duket se po e zbulon tani. Është filmi “Rosso Istabul’ që do të shfaqet në 2 mars të vitit të ardhshëm paralelisht në Itali dhe Turqi. Ai është frymëzuar nga romani i regjisorit turk Ferzan Ozpetek. E gjithë kjo tregon […]

Lexo më shumë

Nëntë këshilla financiare nga njerëz të suksesshëm

Dëshironi të bëheni sipërmarrës të suksesshëm? Duhet të mësoni nga ata që ia kanë dalë, që nga kursimet tek investimet e zgjuara, ja çfarë duhet të kini parasysh. Nëse dëshironi të jeni më të mirë, duhet të mësoni nga më të mirët. Njerëzit e suksesshëm duhet shpesh të shohin nga njerëz të tjerë të suksesshëm […]

Lexo më shumë

Për çfarë nuk shpenzojnë njerëzit e pasur?

  Të gjithë ndihemi fajtor për gjërat e shtrenjta që kemi blerë të cilat tashmë nuk na nevojiten. Shumica e njerëzve të suksesshëm financiarisht nuk bëjnë gabime të tilla. Madje ky është një nga sekretet e suksesit të tyre. Njerëzit e suksesshëm kanë zakone të mira të të shpenzuarit. Ata nuk i harxhojnë paratë për […]

Lexo më shumë

Samsung, skandali që po trondit Korenë e Jugut

Lee Jae-Yong ka mbërritur i shoqëruar nga bashkëshortja e tij në qendrën e paraburgimit në Seul. Trashëgimtari i gjigantit Samsung është arrestuar nën akuzën e ryshfetit, dëshmisë së rreme dhe përvetësimit. Ai ka paguar një ryshfet prej 35 milionë euro për një kompani të Choi Soon-Sil, krahu i djathtë i presidentit të rrëzuar, Park Geun-hye, […]

Lexo më shumë

BB, 71 milionë USD për zhvillimin urban në Shqipëri

Bordi i Drejtorëve Ekzekutivë të Bankës Botërore miratoi sot një financim prej 71 milionë dollarësh për projektin e Menaxhimit të Integruar Urban dhe Turizmit në Shqipëri. Ky projekt do të ndihmojë në hapjen e vendeve të reja të punës, rritjen e të ardhurave dhe do të mbështesë zhvillimin e ekonomisë lokale në zona të përcaktuara […]

Lexo më shumë

Maqedoni, hidhet në qarkullim kartëmonedha “Nënë Tereza”

Banka popullore e Maqedonisë emeton këtë kartëmonedhë me rastin e shenjtërimit të Nënës Terezë në shtator të këtij viti. Në pjesën qendrore të kartëmonedhës është paraqitur stema e Republikës së Maqedonisë dhe shkrimi “2016”. Rreth monedhës, në gjatësi dhe perimetër janë shfaqur shkrimet në gjuhën maqedonase: “Republika e Maqedonisë” dhe “100 denarë”. Në pjesën e […]

Lexo më shumë