Pse themi “Alo” kur përgjigjemi në telefon?

Me siguri e keni pyetur veten se përse përgjigjemi gjithnjë me “Alo” kur flasim me dikë në telefon. Në fakt, kjo fjalë është përdorur për herë të parë nga Thomas Edison. Fjala “Alo” u përdor gabimisht nga Edison, në fund të shekullit XIX, pasi ai nuk kishte dëgjuar sinjalin që është dashur t’i vijë. Por, […]

lexo më shumë

Letra më e bukur e dashurisë e të gjithë kohërave

Një urim i përzemërt për ditëlindje nga Johnny Cash për bashkëshorten e tij, June, është votuar si letra më e bukur e dashurisë e gjithë kohërave. Shkruar në 1994-ën, mesazhi përçohet qartë nga këngëtari debutues në filmin ‘Man in Black’ duke përcjellë shprehjet, ‘ti je objekti i dëshirës sime, arsyeja tokësore e ekzistencës sime’, dhe […]

lexo më shumë

Hoteli më i lartë në botë ndodhet në Dubai

Dubai që është një qyteti i njohur për ndërtesat e larta, pritet të jetë “shtëpia” e hotelit më të lartë në botë – Ciel Tower. Ky hotel në rrugën Sheik Zayed është i lartë plotë 360 metra, dhe është interesant se Dubai tashmë është “shtëpia” e tashmë gjashtë hoteleve më të larta në botë. Gara […]

lexo më shumë

Disa thënie të Albert Einstein për jetën

“Tronditje intelektuale duhet të fillojë me lindjen dhe përfundojne me vdekje.” “Të gjithë duhet të respektohen si individ, por askush nuk duhet të idolizohet.” “Asnjëherë mos bëni ndonjë gjë kundër ndërgjegjes madje edhe nëse shteti kërkon atë.” “Nëse njerëzit janë të mirë vetëm sepse kanë frikë ndëshkimin, dhe shpresoj për një dhuratë të vërtetë janë […]

lexo më shumë