10 gjërat që mund të bësh me partnerin para gjumit, për të qënë të lumtur!

Kuriozitete

cifti

4 nga 5 çiftet e konsiderojnë Facebook si një nga arsyet kryesore për ndarjen e tyre. Kjo është për shkak të faktit se njerëzit shpenzojnë më shumë kohë në internet sesa të flasin me njëri-tjetrin. Përveç kësaj, për të qenë partnerë të lumtur, koha e kaluar së bashku nuk mund të matet thjesht nga orët. Duhet të jetë cilësore. Dhe për të arritur këtë, ju mund t’i përdorni këto këshilla.

1.Gatimi

1. Gatuani dhe hani së bashku.
Gatim së bashku mund të ofrojë shumë përfitime si barazia, të mësuarit dhe kujtimet. Kur gatuani së bashku, ju mund të ndani gatimet tuaja të preferuara të fëmijërisë dhe ndjeni marrëdhëniet tuaja si partnerë. Të dy ju merrni pjesë në përgatitjen e ushqimit, askush nuk lodhet në kuzhinë dhe askush nuk mendon se duhet të bëjë gjithçka vetëm.Pas kësaj është e dobishme që të hani së bashku. Ndërsa ndani një vakt, ju komunikoni me njëri-tjetrin, ndjeni lidhjen tuaj dhe jeni në gjendje të ndani planet dhe idetë tuaja.

takl2

2. Flisni për pjesët e mira të ditës.

Një nga hapat për një gjumë të mirë dhe një marrëdhënie të shëndetshme është të shmangësh diskutimet e nxituara nga stresi ose ankthi. Edhe në qoftë se dita nuk ishte aq e mirë, gjithmonë mund të gjesh diçka pozitive për të folur me partnerin tuaj dhe për të mos shqetësuar as atë dhe as veten.Është gjithashtu një mundësi e mirë për të qëndruar e lidhur me partnerin tuaj dhe për t’u njohur me jetën e tyre jashtë shtëpisë.

stare

3. Ngulini sytë tek njëri-tjetri.

Shikimi në sytë e njëri-tjetrit është po aq i fuqishëm sa është edhe i thjeshtë. Gjatë këtij procesi, ju mund ta ndjeni partnerin tuaj. Një lidhje energjie e padukshme krijohet kur ju shikoni sytë. Kjo ndihmon të prishni barrierat, rrit relaksimin, si dhe lidhjen tuaj emocionale.Mundohuni të ndjeni lidhjen dhe të përpiqeni të lexoni emocionet në sytë e partnerit tuaj. Bëni këtë për 2 minuta.

memories

4. Kujtoni periudhat e hershme së bashku.

Para se të shkoni në shtrat, mundohuni të mbani mend herën e parë që keni takuar partnerin tuaj. Ndani përshtypjet tuaja në lidhje me këtë dhe kërkoni nga partneri juaj t’ju tregojë se çfarë ndjeu. Ju mund të ri-lexoni letrat tuaja të dashurisë, mbani mend datën tuaj të parë, puthjet dhe përqafimet. Është gjithashtu e dobishme për marrëdhëniet që të përsëriten momentet e para romantike.

masazh

5. Bëjini njëri-tjetrit një masazh.

Sipas studimeve, çiftet që i bëjnë njëri-tjetrit masazhe të rregullta ndihen më të kënaqur. Kjo përmirëson mirëqenien e tyre dhe redukton stresin. Një masazh 15-minutësh për çdo partner, të paktën 2 herë në javë, është efektiv për shëndetin mendor dhe fizik. Kjo ju ben te ndiheni mire ndersa jepni dhe merrni nje masazh.