inelig

Mund t`iu duken pyetje të lehta por nuk janë të tilla. Në 3 pyetje mund të zbuloni sesa inteligjentë jeni vecse duhet të vini trurin në punë, pasi nuk janë pyetje të lehta. Testi “CRT” (Testi i Reflektimit Konjitiv) është testi më i shkurtër në botë i inteligjencës, por varet nga aftësia juaj për ta identifikuar një problem të thjeshtë.

3 Pyetjet:
1. Një shkop bejsbolli dhe një top kushtojnë 1.10 euro në total. Shkopi kushton 1 euro më shumë sesa topi. Sa kushton topi?

2. Nëse u nevojiten pesë makinave pesë minuta për t’i krijuar pesë pajisje, atëherë sa kohë do t’u duhej 100 makinave për t’i krijuar 100 pajisje?

3. Në një moçal, gjendet një grumbull me zambak moçali. Çdo ditë, grumbulli dyfishohet në madhësi. Nëse nevojiten 48 ditë që grumbulli ta mbulojë tërë moçalin, sa kohë duhet që grumbulli ta mbulojë vetëm gjysmën e moçalit?

Shihni përgjigjet e sakta në faqen tjetër!