12 fakte rreth çmimeve Oscar

Kuriozitete

1- Emri ‘Oscar’ thuhet se vjen nga drejtori i The Academy, Margaret Herrick.
Në 1931, pasi ai ishe duke e shikuar statujën tha: “Statuja duke sikur xhaxhi im Oscar”

2- Në vitin 2014 Oscari ka pasur 11.163.000 tweets duke e bërë atë ngjarjen me të madhe televizive sociale për vitin e kaluar. 10:07pm ishte momenti kur Oscar kishte 203.000 tweets.

3- “Dolby Theatre” është teatri ku organizohet ceremonia e Oscarit dhe ka 3,300 vende.

4- Gjatësia e tapetit të kuq është 152 metra e gjatë.

5- Pesha e një statuje Oscar është 3.85 kilogramë.

6- Statuja Oscarit është 34.29 centimetra e gjatë.

7- Në 2014 selfie i Ellen morri mbi 3,4 milionë retweets.

8- Shirley Temple morri çmimin Oscar dhe kështu është personi më ri që ka marrë çmimin Oscar. Por vlen të theksohet se ky ishte një Oscar nderi.

9- Kevin O’Connell është nominuar 20 here dhe nuk ka fituar asnjëherë.

10- Oscari më i shikuar televiziv ishte në 1998 me 55.250.000 shikues. Vitin kur “Titanic” fitoi 11 Oskarë.

11- ABC ka transmetuar çdo Oscar që nga 1976.
Sipas Disney, ABC ka një kontratë për të transmetuar Oscar deri në vitin 2020 dhe çdo vit paguan nga 75 milionë dollar.

12- Një profesionit i “Seat filler” paguhet rreth 125 dollar vetëm për një orë. Person i cili zë vendin në ulëse kur personi i cili ishte akomoduar aty është ose duke marrë çmimin ose diku tjetër. Këta persona janë të punësuar që kur kamera të kthehet nga publiku salla të mos duket bosh.