single vs relstp

Ne të gjithë duam të duhemi dhe të duam, madje ndonjëherë jemi gati të sakrifikojmë lumturinë tonë për hir të dashurisë. Por rezulton se marrëdhëniet mund të jenë vërtet të papërshtatshme për rritjen dhe zhvillimin personal. Ne mblodhëm 10 arsye pse është mirë të jesh e vetme dhe çfarë përfitimesh mund të merrni nga kjo. Çfarë preferoni - të jeni vetëm apo në një marrëdhënie?

Njeh me mire vetveten

1. Njeh më mirë vetveten.
Të dashurit tanë zakonisht kontribuojnë në mënyrën se si ne formojmë opinionin tonë për jetën tonë dhe veten tonë si individë. Kjo është arsyeja pse të jesh single, pa shqetësime mund të të japë mundësi të pastrosh mendjen tënde dhe të rishikosh vlerat e tua. Kur dëgjoni zërin tuaj të brendshëm, ju mund të bëni zgjedhje pa influenca të jashtme. Si rezultat, ju filloni të ndiheni më rehat dhe më të sigurt në atë që jeni me të vërtetë.

Ruan energjite
2. Ruan energjitë e tua.
Mund të jetë vërtet e lodhshme për të mbajtur mardhënien në çift gjallë. Pra, nëse mendoni se partneri juaj ju shkarkon energji, kjo mund të jetë një shenjë se është më mirë të qëndroni vetëm se sa ta sakrifikoni jetën tuaj për asgjë.Gjëja më e rëndësishme që duhet të kuptoni është se nuk ka asgjë të keqe me të qenit i vetëm. Përkundrazi, kur i shmangim njerëzit e gabuar, ne po bëjmë një zgjedhje më të mirë në jetën tonë.

Vendos prioritete e tua
3. Vendos prioritetet e tua.
Kur jeni në një marrëdhënie, gjithmonë duhet të merrni parasysh opinionin e partnerit tuaj. Kjo është arsyeja pse shumica e çifteve kalojnë shumë kohë duke planifikuar dasma, pushime dhe ngjarje të tjera të rëndësishme së bashku. Megjithatë, ata kurrë nuk planifikojnë të nxjerrin maksimumin nga jeta e tyre dhe kjo i lë ata në fund të fundit të pakënaqur. Është gjithashtu e rëndësishme të siguroheni se jeni duke jetuar jetën tuaj më të mirë si një individ dhe marrja e një pushimi nga një marrëdhënie romantike mund të ndihmojë me këtë.

Behesh me produktiv
4. Bëhesh më produktiv.
Vetmia përmirëson përqendrimin tuaj dhe rrit produktivitetin tuaj. Kjo është arsyeja pse shumica e artistëve, muzikantëve dhe autorëve përpiqen të heqin të gjitha lidhjet kur ata janë duke punuar.Pra, në vend që të bisedoni me partnerin tuaj gjatë gjithë ditës, më në fund mund të përqendroheni në punën tuaj. Kjo do t'ju ndihmojë të merrni më shumë punë në një kohë më të shkurtër dhe ndoshta të ndërtoni një karrierë të suksesshme.

Ndihesh me i relaksuar
5. Ndihesh më i qetë.
Kur jemi në një marrëdhënie, ne vazhdimisht analizojmë sjelljen tonë në situata të caktuara, sepse shqetësohemi për të ardhmen tonë si çift. Kemi frikë të bëjmë gabime që mund të trembin të dashurit tanë dhe kjo shkakton presion shtesë në jetën tonë.Të qenit i vetëm zvogëlon ndjeshëm nivelet e stresit dhe ankthit dhe ju mëson se si t'i kontrolloni më mirë emocionet tuaja.