30 shprehje brilante mbi lumturinë, nga Charlie Chaplin

Kuriozitete

carli1

Sir Charles Spencer Chaplin (Lindur në 16 prill 1889 në Ualuorth, Londër, ndarë nga jeta në 25 dhjetor, 1977 në Corsier-sur-Vevey, Zvicër) ishte një regjisor, kompozitor dhe aktor komik i famshëm.

Por jo vetëm kaq ai është një optimist që jep shumë lumturi dhe shpresë për njerëzit dhe kjo vërtetohet nga shprehjet “thesare” që ka lënë ai për ne.

Ja 30 thënie tejet frymëzuese nga Charlie Chaplin:

1. Një ditë pa qeshur, është një ditë e çuar dëm.
2. Karakteri i vërtetë i një burri shfaqet kur ai është i dehur.
3. Që të qeshësh me të vërtetë, duhet ta marrësh dhimbjen tënde, dhe të luash me të!
4. Më pëlqen gjithmonë që të eci në shi, kështu askush nuk do të më shohë duke qarë.
5. Një lavir, një xhentëllmen, një poet, një ëndërrimtar, një vetmitar, gjithmonë shpresojnë për romancë dhe për aventurë.
6. Jam në paqe me Zotin. Konflikti im është me Njeriun.
7. Ne mendojmë shumë dhe ndjejmë pak.
8. Një prej ironive të jetës është që të bësh gjënë e gabuar, në momentin e duhur.
9. Asgjë nuk është e përhershme në këtë botë të ligë – as edhe telashet.
10. Unë jam për njerëzit. Nuk kam ç’i bëj.
11. Në fund, çdo gjë është një shaka.
12. Imagjinata nuk është asgjë, pa veprimin.
13. Dhimbja ime mund të jetë arsyeja për të qeshurën e dikujt. Por e qeshura ime nuk duhet të jetë kurrë arsyeja për dhimbjen e dikujt.
14. Të ndihmosh një mik në nevojë është e kollajtë, por t’i japësh atij kohën tënde nuk është gjithmonë e favorshme.
15. Më mirë të vdesim, se sa të vazhdojmë të jetojmë kështu.
16. Gjëja më e trishtë që mund të imagjinoj, është që të mësohem me luksin.
17. Nuk do ta gjesh asnjëherë ylberin, nëse sheh poshtë.
18. Unë mbetem një gjë, dhe vetëm një gjë, dhe kjo është një klloun. Më vendos në një avion shumë më të lartë, se sa çdo politikan.
19. Nuk kam nevojë për drogëra për të qenë një gjeni, mos mendoni se një gjeni është njerëzor. Por unë kam nevojë për buzëqeshjen tuaj, që të jem i lumtur.
20. Fjalët nuk kushtojnë. Gjëja më e madhe që mund të thuash është “elefant”.
21. Ne të gjithë duam të ndihmojmë njëri-tjetrin. Të tilla janë qeniet njerëzore. Ne duam të jetojmë me lumturinë e njëri-tjetrit, jo me mjerimin e njëri-tjetrit.
22. Mbaj mend, gjithmonë mund të përkulesh dhe të mos kapësh në tokë asgjë.
23. Jeta është tragjedi kur e sheh nga shumë afër, por kur e sheh nga larg, është një komedi.
24. Pushteti të duhet vetëm kur duhet të bësh diçka të dëmshme, përndryshe Dashuria mjafton për të bërë çdo gjë.
25. Dështimi është i parëndësishëm. Duhet kurajë për t’u shfaqur si budalla.
26. Për çfarë të duhet një kuptim? Jeta është një dëshirë, jo një kuptim.
27. Dëshpërimi është një narkotik. Ai e vë mendjen në gjumë dhe e shpie drejt indiferencës.
28. Jeta do të ishte e mrekullueshme nëse njerëzit do të mund të të linin rehat.
29. Aktorët kërkojnë refuzimin. Nëse nuk e marrin, ata refuzojnë vetveten.
30. E qeshura është zbutësi i dhimbjes. http://www.albeu.com/kuriozitete/30-shprehje-brilante-mbi-lumturine-nga-charlie-chaplin/255727/