Fakte interesante për njerëzit e shquar që nuk i mësoni kurrësesi në shkollë!

Kuriozitete

fakteee

Informacioni i mërzitshëm duhet të shoqërohet gjithmonë nga fakte interesante, kështu që është më e lehtë për ne që të kujtojmë atë. Në shkollë, mësuesit zakonisht i harrojnë faktet më intriguese dhe befasuese. Kështu, ne njohim shumë për ngjarjet, luftërat dhe zbulimet; por ne dimë kaq pak për njerëzit që ishin të përfshirë në këto gjëra. Ky artikull na tregon fakte të mahnitshme të biografisë rreth njerëzve të famshëm gjatë historisë.Fakte të pazakonta ngjallin kuriozitetin tonë dhe na detyrojnë të gjejmë më shumë informacion në lidhje me këtë temë apo me tema të tjera. Bright Side ka studiuar disa libra dhe faqet e internetit duke u përpjekur të gjejnë fakte interesante për disa njerëz të mëdhenj. Le të shpresojmë që ky artikull do t’ju frymëzojë të lexoni disa libra nga biografitë për të cilat ju keni lënë leximin disa herë.

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte ka lindur në Korsikë dhe të gjithë paraardhësit e tij ishin nga Firence, kështu që mund të themi se ai ishte italian ose Korsikan. Ai studioi italishten në shkollë dhe filloi të mësonte frëngjisht në moshën 10-vjeçare. Bonaparte ishte një perandor francez dhe një mbret italian. Ai u frymëzua nga flamuri francez dhe mori pjesë në krijimin e flamurit të Italisë. Vetëm ngjyra blu, u zëvendësua nga jeshile.

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln ishte një nga presidentët më të mëdhenj amerikanë. Në rininë e tij, ai ishte një luftëtar me përvojë. Abe i sinqertë (Lincoln mori këtë pseudonim falë zakonit të tij për të paguar të gjitha borxhet e tij) ishte gjithmonë i gatshëm për të sfiduar ndonjë nga turma që donte të luftonte.

Joan of Arc

Joan of Arc
Në të kaluarën, ishte e pamundur të shikoje me një grua me flokë të shkurtër. Thuhet se Joan dëgjoi zëra në kokën e saj që e bënë atë të bënte gjëra të ndryshme. Një herë, zëri I brendshëm i tha asaj të priste flokët e saj të gjatë. Pothuajse 500 vjet më vonë, ky fakt frymëzoi një parukier polak dhe ai krijoi hairstyle më të popullarizuara të grave, “the short bob”.

Albert Einstein

Fizikanti i shquar Albert Einstein vdiq në vitin 1955 nga një këputje aortore. Gjatë autopsisë, patologu Thomas Harvey vendosi të hiqte trurin e Ajnshtajnit për t’a ruajtur. Truri i Ajnshtajnit peshonte 2.7 lb ndërsa truri mesatar i njeriut peshonte rreth 3 lb.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe kjo grua e bukur kishte një jetë vërtet tragjike dhe të vështirë. Nëna e saj ishte një paciente e një spitali mendor, kështu që Marilyn jetonte në një jetimore. 11 familje të ndryshme u përpoqën ta adoptonin vajzën, por ata e kthyen atë çdo herë.

Charles VII
Charles Darwin
Jo shumë njerëz e dinë se natyralisti më i famshëm nuk kishte ndonjë edukim biologjik. Pas shkollës, Darëin vendosi të vazhdonte traditën e tij familjare dhe hyri në Shkollën Mjekësore të Universitetit të Edinburgut, por ai duhej të thoshte: “Mirupafshim” ndaj mjekësisë. Arsyeja ishte e thjeshtë: ai nuk mund të qëndronte me gjak.Për më tepër, Charles Darwin nuk kishte pohuar kurrë se njerëzit kishin prejardhje nga majmunët. Ai tha se qeniet njerëzore dhe majmunët antropoide kishin një paraardhës të përbashkët, dhe këto 2 fjali janë krejtësisht të ndryshme.

Julius Caesar

Julius Caesar kishte të drejtë të vinte një kurorë dafinë mbi kokën e tij gjatë gjithë kohës. Ai e përdori këtë të drejtë ndërsa donte të fshihte kokën e tij qeros.

Alfonso XIII of Spain

Alfonso XIII i Spanjës kishte një person të veçantë përgjegjës për himnin e tij. Ndërsa mbreti nuk kishte vesh për muzikën dhe nuk mund të bënte dallimin mes himnit dhe muzikës tjetër, kompozitori duhej ta informonte atë kur po luhej himni kombëtar.

Henry Ford

Në kompaninë e Henry Ford, kishte një traditë të punësimit të punonjësve pa marrë parasysh shëndetin e tyre. Kështu, në vitin 1917, rreth 6,000 njerëz me të meta punonin atje. Kompania pagoi një pagë të barabartë për të gjithë të punësuarit. Ford madje mendoi se njerëzit me aftësi të kufizuara ishin më mirë të përgatitur për punë monotone.

Christopher Columbus

Christopher Columbus
Ka një legjendë për kritikët e Columbusit dhe përgjigjet e tij të shkëlqyera. Ata thoshin se nuk ishte aq sfiduese për të zbuluar Amerikën. Sigurisht, marinarët spanjollë ishin të mërzitur nga kjo. Kolombi i kërkoi armiqve të tij të merrnin një vezë dhe ta bënin atë të qëndronte vertikalisht. Askush nuk mund ta bënte këtë. Pastaj Christopher e bëri atë vetë duke trokitur vezën në tavolinë për të rrafshuar majën e saj dhe tha, “Ishte aq e lehtë sa të zbulosh Amerikën.”

Voltaire

Voltaire
Sipas të dhënave historike, Voltaire ka dashur kafe: ai pinte rreth 50 kafe në ditë. Por nuk ishte kafe e pastër, ishte një përzierje çokollatë-kafe. Mjeku i tij e paralajmëroi atë që pija e tij e dashur do ta vriste, por Volteri arriti të jetonte në të tetëdhjetat e tij.