Ja cilët janë njerëzit më të kërkuar të 2020 në Google

Google ka publikuar listën vjetore të kërkimeve që janë bërë nga njerëzit përgjatë këtij viti. 1. Shakira Ajo bëri një super performancë në Super Boël gjatë këtij viti bashkë me Jennifer Lopez dhe kjo tërhoqi vëmendjen e të gjithëve. 2.Vanessa Bryant Vanessa, gruaja e Kobe Bryant, gjigandit të basketbollit që u nda nga jeta në […]

Lexo më shumë

Si u krijua interneti?

Si shpikja më e madhe e njerëzimit pas rrotës e zjarrit, interneti po transformon gjithnjë e me tepër jetën e njeriut. Transformim, i cili për nga rëndësia e tij, po kthehet në njëpërdorim të domosdoshëm. Interneti prej vitesh mundëson komunikim të shpejtë të individëve, organizatave, mediave, qofshin vizive apo të shkruara, duke u kthyer në […]

Lexo më shumë

Telefonat Android dhe aplikacionet e komunikimit na spiunojnë; aplikacionet nga të cilat të ruhemi

TikTok, WeChat dhe mijëra aplikacione të tjera nga Kina duken të padëmshme, por në të vërtetë janë “malëare”. Por shumë gjëra përdoruesit i kanë vetë në dorë. Akuzat ndaj aplikacionit kinez TikTok dhe një numri të madh aplikacionesh të tjera kineze janë të rënda: këto programe supozohet se mbledhin një mori informacionesh të përdoruesve të […]

Lexo më shumë

6 personat të cilët ndihmuan në krijimin e internetit

1- Claude Shannon Shannon mori punën e bërë nga Boole dhe e rishkruajti atë për kompjuterët. Në bazë të saj nisi “teoria e infomacionit”, një sistem i cili do na ndihmonte që të krijonim internetit. 2- Ada Lovelace Interneti është një algoritëm kryesisht me formula dhe procedura që ekzekutohen për të zgjidhur një problem. Në […]

Lexo më shumë