“Sony” lë pas “Nintendo-n”

Teknologji

Për herë të parë “Sony” ka tejkaluar kompaninë “Nintendo” sa i takon numrit të shitjeve të “Play Station 4” ndaj Wii. Lajmi është konfirmuar nga vet kompania koreane e lojrave kompiuterike perms një komunikate për shtyp. “Sony” shiti 18.7 milion “Playstation 4” në krahasim me “Nintendon”, e cila shiti 16.3 milion “Wii”. Konkurrenca ndërmjet Sony-t dhe Nintendo-s nuk mbaron me kaq, pasi të dyja kompanitë kanë projekte të tjera për të prezantuar në treg. Këto kompani krahas konkurrencës që kanë me njëra-tjetrën duhet të përballen edhe me platforma të tjera rivale si Xbox