alonso1
Ai është shpallur dy herë kampion bote, por edhe për një kampion si Fernando Alonso, ka plot momente kritike në karrierë. I tillë ishte dhe ai i vitit 2017, ku u përfol jashtmase mundësia që Alonso të braktiste Formula 1.

alonso2
Ai ka rrëfyer se ka menduar të marrë në konsideratë të tjera kompeticione. "Mendova të përkushtohesha totalisht në disa gara të tjera. Por, pastaj ndjeva se nuk është momenti që unë të largohem. Të paktën jo tani dhe jo me këtë ndjesi që kam. E dija që nëse do e bëja, do bëhesha pishman gjithë jetën dhe kjo do më ndiqte gjatë gjithë karrierës time," është shprehur Alonso.

alonso3