Presidenti i ri i Juventus është Gianluca Ferrero

Sport

Gianluca Ferrero, kontabilist, dhe drejtor i kompanive të ndryshme, njeriu që Exor, kompania holding e familjes Agnelli që kontrollon Juventusin, do ta tregojë si president të bardhezinjve. Ferrero – shpjegon Exor – ka përvojë solide dhe aftësitë e nevojshme teknike, si dhe një pasion të vërtetë për klubin e Juventusit, që e bëjnë atë personin më të përshtatshëm për të mbajtur këtë pozicion. Exor do të komunikojë listën e plotë të kandidatëve për rinovimin e bordit drejtues brenda afateve të ligjit, pra 25 ditë para mbledhjes së datës 18 janar.

Ky është lajmi i madh i ditës pas tërmetit që goditi botën bardh e zi. Epoka e Andrea Agnelli ka përfunduar, dymbëdhjetë vite të gjata të historisë së Juventusit që përfunduan me dorëheqjen e presidentit dhe të gjithë bordit të drejtorëve të Juventusit. Tani do të hapet një tjetër që do të shohë Gianluca Ferrero si presidentin e ri. Drejtori menaxhues Maurizio Arrivabene mbetet në detyrë për momentin, për të garantuar kryerjen e aktiviteteve të përditshme: deri në mbledhjen e aksionerëve të mbledhur më 18 janar. Ndërkohë, pronarët kanë emëruar Maurizio Scanavino, një njeri i besuar i Exor, shumë i afërt me John Elkann menaxher i ri i përgjithshëm. Mbledhja e aksionarëve do të mbahet më 27 dhjetor për të shqyrtuar pasqyrat e reja financiare të rishkruara, duke pranuar gjetjet e paraqitura nga Consob.

Me pak fjalë, një tërmet pjesërisht befasues i ardhur nga hetimi i prokurorisë së Torinos, i cili fotografon seriozitetin e situatës që po përjeton klubi i Juventusit. Juventusi i ri i John Elkann do të marrë formë në këto dy muaj dhe do të duhet të përballet së pari me stuhinë gjyqësore me aktakuzën tashmë të shumëpritur, komunikimi i së cilës nga hetuesit torinezë pritet së shpejti. Krimet e dyshuara kanë të bëjnë me kontabilitet të rremë për vitet 2019, 2020 dhe 2021, komunikime të rreme në treg si dhe pengim të ushtrimit të autoritetit mbikëqyrës ndaj shoqërive të listuara në Bursë, pikërisht Consob. Gjithçka përballë hetimeve që kishin të bënin me kapitullin e fitimeve kapitale, manovrat për pagat e “shtyra” në vitet e shënuara nga pandemia e Covid dhe faturimin e pretenduar për kompensim për agjentët e lojtarëve të Juventusit.

E ardhmja do të pwrcakohet dy muajt e ardhshëm. Momentalisht ekipi eshte  në duart e drejtorit sportiv Federico Cherubini dhe trajnerit Max Allegri (nuk është rastësi që të dy kanë darkuar së bashku mbrëmë): situata është e tillë që gjithçka sugjeron një menaxhim të zakonshëm të tregut të transferimeve. Me pak fjalë, në janar nuk ka asnjë investim, më së shumti operacione kokë më kokë, një lojtar del dhe një hyn. Tani duhet të përjashtohet që Exor mund të vendosë të prezantojë kapital të ri në një kohë si kjo. Dëshira e shumicës së tifozëve të Juventusit do të ishte të shihnin lojtarë autentikë të Juventusit përsëri në klub: në këtë drejtim, thashethemet për Alessandro Del Piero dhe Giorgio Chiellini si presidentë nderi janë shumëfishuar në orët e fundit.Vetë Del Piero foli për situatën aktuale, duke e cilwsar sin je moment tw trishte per Juventus, por edhe pwr dy miqtw e tij Andrea Angei dhe pavel nedved ” Një situatë delikate, e diskutueshme dhe e ndërlikuar tani në duart e John Elkann: ai do të jetë njeriu  që do të projektojë Juventusin e ardhshëm.