Persona - Episodi 1-2

65-vjeçari Agah, një ish-gjykatës, zbulon se është në fazat e para të sëmundjes së Alzhaimerit. Pas këtij lajmi tronditës, frika e tij më e madhe është humbja e personalitetit. Zuhali, e bija e tij jeton në Sidnei dhe është në prag divorci. Nevra, një police e zonja, e vetmja femër në sektorin e antikrimit që vuan ofendimet seksiste në një ambient të rrethuar vetëm nga meshkujt. Kur kupton se sëmundja që vuan nuk është kurrsesi diçka e keqe, Aga vendos të luajë me personalitetin e dyfishtë gjatë krizave të Alzhaimerit, të kryejë krime, e më pas të harrojë gjithçka. Pas vrasjes së parë, Nevra thirret në skenën e krimit pasi në ballin e viktimës shkruhet: “Sot njoha një vajzë, Nevra Elmaz”. Mehmeti është thjesht viktima e parë.
Nevra merret në pyetje nga eprori i saj, por kursesi s’di të njohë as viktimën, as vrasësin. Cila është lidhja e saj në këtë mes? E bija e Mehmetit rrëfen se i ati mund të ketë disa armiq të vjetër. Agai mban peng Tufanin dhe përdor shenjat e tij të gishtave për krimet që kryen. Zuhalli, pasi është shpërngulur në Stamboll, nuk arrin dot të gjejë një vend pune. Agai vë në shënjestër viktimën e tij të dytë, një kamionist. Nevra i bën presion Ateshit duke e futur në kurth, vetëm për të marrë informacionin që do. Si do të reagojë ajo kur të dëgjojë emrin Kambura? Pasi vret Naimhanin, Agai pëson një infarkt menjëherë pasi ngjit shënimin në ballin e viktimës.

Të gjithë episodet e "Persona"

Again e zë paniku kur gjatë konferencës për shtyp dëgjon ...më shumë

Edhe pse ka vendosur se ditën e funeralit të Tajfunit ...më shumë

Nën presion e banorëve që marrin vesh për vdekjen e ...më shumë

Nevra zbulon kufomën e viktimës në pishinë kur zgjohet në ...më shumë

Nevra shkon në burg për të takuar Ateshin, pikërisht ish-gjyqtarin ...më shumë

65-vjeçari Agah, një ish-gjykatës, zbulon se është në fazat e ...më shumë