Dashuri e plagosur - Halit Ergenç

Halit Ergenç është aktori i mirënjohur turk I cili ka lindur më 30 Prill 1970 në Stamboll të Turqisë. Fillimisht ka studiuar për inxhinjeri, më pas ka punuar si operator kompjuterik. Ishte talenti në muzik dhe kërcim ai që e përfshiu atë në botën e artit duke u diplomuar kështu edhe për teatër. Është martuar më aktoren Berguzar Korel me të cilën ka dy djem të quajtur  Han dhe Ali. Ka luajtur një numër shumë të madh filmashe  serialesh ndër të cilët vecojmë: “Devrim Arabalari”, “Dersimiz Ataturk”, “Istanbul Kimizisi”,”Muhtesem Yuzyil”.


Të gjithë personazhet e "Dashuri e plagosur"

Halit Ergenç është aktori i mirënjohur turk I cili ka ...më shumë

Bergüzar Korel është  bashkëshortja e Halit Ergenc me të cilin ...më shumë

Onur Saylak  është një actor dhe regjizor shumë I famshëm ...më shumë