Njihuni me varrezat hi-tech në Japoni (FOTO)

Një varrezë teknologjike sot, do të ishte e papërfytyrueshme në një vend konservator si i yni, të paktën në lidhje me të vdekurit. Por në Japoni, një vend ku edhe uji është shumë teknologjik, nuk mund të humbisnin mundësinë që të transformonin edhe varrezat në diçka që duket më shumë si një klub nate, për […]

Lexo më shumë

Lum si ata që i kanë këto vija në dorë

  Nëse nuk keni qenë të njoftuar më herët, vijat në kyçin e dorës tregojnë shumë për jetën e secilit. Ato tregojnë për karakterin e personit, sa të shëndetshëm jeni dhe si mund të jetë e ardhmja juaj. Vija e parë Mesatarisht, personat kanë dy apo tri vija të ndryshme afër zonës së kyçit. Vija […]

Lexo më shumë

Fantastike: Alberobello, qyteti unik që i ka mbijetuar kohës

Rrugëtimi në një qytet të mrekullueshëm turistik ishte si një ëndërr. Kudo që shkoje sytë shihnin vetëm ngjyrën e bardhë, që njëherazi simbolizon paqen. Ky vend quhet Alberobello, që ka kuptimin “Pemë e bukur” (Albero-pemë, bello-bukur) dhe është provincë e Barit që gjendet në Puglia të Italisë. Origjina e qytetit i përket fundit të shekullit […]

Lexo më shumë

Darkën tuaj në vitin 2017 do ta përgatisë një robot

Ekziston një robot që mëson receta dhe i përgatit ato dhe për më tepër pastron dhe ftillon çdo gjë pas gatimit. E gjitha kjo falë Moley Robotics,të cilët kanë regjistruar dhe inçizuar të gjitha veprimet e një shefi kuzhine gjatë përgatitjes së pjatave të ndryshme. Jo vetëm kaq, por si model nuk kanë zgjedhur një […]

Lexo më shumë

Përse patatet janë superushqimi me një të metë!?

Së pari, patatet janë fare të thjeshta për t’u përfshirë në pjesën më të madhe të recetave. Që nga përdorimet e thjeshta, siç janë patatet e skuqura, e deri te tavat apo puretë më të ndërlikuara që shërbejnë edhe si mbushje. Të nxjerrin gjithmonë nga situata dhe ju pëlqejnë të gjithëve, sidomos fëmijëve! Në gjithë […]

Lexo më shumë

Hudhra e zezë; ushqimi më i vlerësuar nga dietologët

Sado që ngjyra nuk është shumë ndjellëse, hudhra e zezë është cilësuar nga shefat më të mirë nëpër botë dhe dietologët, si ushqimi më i çmuar me shije delikate. Bëhet fjalë për hudhrën e zakonshme që i nënshtrohet një procedure të veçantë; ka të bëjë me oksidimin dhe fermentimin gjatë të cilit ‘gjethet’ e jashtme […]

Lexo më shumë