6 personat të cilët ndihmuan në krijimin e internetit

1- Claude Shannon Shannon mori punën e bërë nga Boole dhe e rishkruajti atë për kompjuterët. Në bazë të saj nisi “teoria e infomacionit”, një sistem i cili do na ndihmonte që të krijonim internetit. 2- Ada Lovelace Interneti është një algoritëm kryesisht me formula dhe procedura që ekzekutohen për të zgjidhur një problem. Në […]

lexo më shumë

Pas shumë diskutimesh, Whatsapp vjen me një shërbim të ri

Pas muajsh të tërë bisedash dhe testesh, tani, nga WhatsApp mund të kryhen pagesa dhe transferta parash! Drejtori ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg njoftoi se të gjithë përdoruesit e WhatsApp-it në Brazil, do të jenë të parët që do të mund të dërgojnë apo të marrim para përmes kësaj platforme. Shërbimet e pagesave përmes WhatsApp-it, -që […]

lexo më shumë

Pse Apple u gjobit me 25 milion euro?

Gjiganti i pajisjeve teknologjike më të shitura në treg është gjobitur me 25 milionë euro. Apple mori këtë gjobë pasi akuzohet për ngadalësimin e qëllimshëm të modeleve më të vjetra të iPhone pa i informuar konsumatorët. Gjoba u vendos nga DGCCRF, mbikëqyrësi i konkurrencës dhe mashtrimit në Francë, i cili tha se përdoruesit nuk ishin […]

lexo më shumë

Mark është i lumtur që paguan më shumë taksë në Evropë

Themeluesi i Facebook ka thënë se e pranon faktin që gjigantët e teknologjisë të pagujnë më shumë taksa në Europë. Mark Zuckerberg sqaroi se i mbështeti planet nga organizata për bashkëpunim dhe zhvillim ekonomik për të gjetur një zgjidhje globale. Facebook dhe të tjerët janë akuzuar se nuk kanë paguar pjesën e tyre të taksave […]

lexo më shumë

Të gjithë e duam një dollap të tillë

Një dollap inteligjent i kompanisë ‘Samsung’, është i destinuar që të sjellë një revolucion të vërtetë në mënyrën se si lajmë dhe thajmë rrobat tona. Jo më në lavatriçe dhe tharëse dhe as hekur hekurosje. Samsung Electronics prezanton risinë e fundit në pajisjet elektroshtëpiake me emrin AirDresser, ose thënë ndryshe dollapi inteligjent i Samsung. Bëhet […]

lexo më shumë