Si të përgatisni ëmbëlsirën japoneze, mochi

Lifestyle

Përbërësit:

  • 460 g miell orizi
  • 520 g sheqer
  • 660 ml qumësht kokosi
  • 360 ml ujë
  • kripë
  • bojë e kuqe
  • 5 lugë niseshte e aromatizuar për lyerje
  • vanilje
  • 1 lugë sheqer pluhur.

Përgatitja:

Nxehim furrën në temperaturën 160 gradë. Vendosim të gjithë përbërësit në një enë të thellë dhe i përziejmë për disa minuta, derisa masa të bëhet e njëtrajtshme. Lyejmë një tavë me vaj ose gjalpë, hedhim masën e kremit, e mbulojmë me letër alumini dhe e pjekim për 1 orë. Pasi e xjerrim nga furra dhe e lëmë të ftohet plotësisht, e presim në copa katrore, që i lyejmë me niseshtenë e aromatizuar. I vendosim në një tabaka dhe i shërbejmë.