Aktori i famshëm i Hollywood, Leonardo Di Caprio ka bërë sërish thirrje në rrjetet e tij sociale për mbrojtjes e lumit Vjosa

Aktualitet Botë/Rajon

Aktori i famshëm i Hollywood, Leonardo Di Caprio ka bërë sërish thirrje në rrjetet e tij sociale për mbrojtjes e lumit Vjosa nga ndërtimi i HEC-eve dhe shpallja Park Kombëtar.

Di Caprio shkruan se Vjosa është lumi i fundit i paprekur i Europës dhe si i tillë meriton të mbrohet.

Gjithashtu, ylli amerikan i ka bërë thirrje ndjekësve të tij që të shpërndajnë videon e postuar dhe të bëjnë tagg Edi Ramën, Lulzim Bashën, Monika Kryemadhin dhe Ilir Metën që të bëjnë të njëjtën gjë, duke kërkuar kështu ndërhyrjen e faktorit politik në mbrojtje të lumit Vjosa.

Statusi i Leonardo Di Caprio:

Javën e kaluar aktivistët në të gjithë Evropën i kërkuan qeverisë shqiptare dhe Komisionit të Bashkimit Evropian të mbështesin Parkun e Vjosës . Lumi Vjosa është lumi më i madh i egër në Evropë. Janë 300 kilometra rrjedhje të pandërprera nga burimi i saj në malet në Greqi në detin Adriatik. Lumi është jetësor i rëndësishëm për më shumë se 1,100 lloje të peshqve të ujërave të ëmbla dhe është kulturor i rëndësishëm për njerëzit në Shqipëri. Dje, Parlamenti Evropian nxiti autoritetet shqiptare “të krijojnë sa më shpejt të jetë e mundur Parkun Kombëtar Vjosa, duke shtrirë tërë gjatësinë e lumit.