Si të kuptoni që maska është bërë për t’u ndërruar, disa këshilla bazë për të mbrojtur veten dhe të tjerët

Kuriozitete

Tashmë shumë prej nesh mbajnë maska të bëra vetë por dhe maska kirurgjikale. Në të dyja rastet maskat nuk duhen mbajtur pafundësisht por duhen ndërruar.Nëse shihni këto detaje atëherë hidheni dhe përdorni një tjetër:

Kur është bërë pis me buzëkuq apo me njolla të tjera.

Kur kanë dalë fije nga larja ose përdorimi i shumtë. Asnjë nuk do maska të cilat mund të depërtojnë virusin.

Maska është holluar. Nëse ndodh kjo këto maska janë një përdorimshe dhe jo më shumë.

Maksimumi që duhet larë një maskë është 10 herë dhe jo më shumë, mos harroni të numëroni.