Ja cila është fuqia e panxharit të kuq

Lifestyle

 

panxhari3

Romakët e lashtë dhe grekët konsumonin panxhar për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme shëndetësore, të tilla si ulja e temperaturës së trupit.

Panxhari ka nje perqindje te larte te vitaminave, zinkut, jodit, magnezit, flavonoideve, kalciumit, natriumit dhe nitrateve natyrore.

Vetëm një sasi e vogël panxhari mund të rrisë nivelin e energjisë dhe të ulë nivelin e kolesterolit. Po ashtu mund të reduktojë rrezikun e krijimit të kancerit dhe të lehtësojë simptomat e artritit. Konsumimi i panxharit duhet të gjendet çdo ditë në pjatat tuaja për shkak të kontributit të madh që i jep shëndetit.

Panxhari gjithashtu:

– Kuron inflamacionin

– Mund të përdoret si antioksidant

– Kuron konstipacionin (Kapsllëkun)

– Balancon mungesën e hekurit në gjak

– Mund të përdoret si detoksifikues

– Përmirëson shëndetin mendor

Këshillohet të konsumohet si sallatë, salcë, apo i shtuar në gatime të tjera! Lëngu i panxharit është gjithashtu i dobishëm për luftimin e presionit të lartë të gjakut.