Nuk e meritonte titullin Princ por e mori gjithsesi; Ja ndryshimi në ligje që Mbretëresha bëri për Philipin

Aktualitet

Bashkëshorti i Mbretëreshës Elizabeth, Philip, nuk duhet të kishte marrë titullin Princ, pasi kur burrat martohen me gratë monarke nuk i takon ky titull.

E kundërta ndodh me gratë të cilat quhen Mbretëresha.

Edhe pse u martua 5 vite përpara se Elizabetha të bëhej mbretëreshë, fillimisht Philipi nuk e mori titullin por ka qënë pikërisht vendimi i elizabethës që ai të quhej Princ!

Djali i madh i çiftit, Charles, Princi i Uellsit, do të marrë titullin mbret kur të marrë këtë pozitë. Fëmijët e tjerë të tyre: Princesha Anne, Princi Andreë dhe Princi Edëard do t’i mbajnë këto tituj.

Princi Philip u nda nga jeta në moshën 99 vjeçare para 3 ditësh dhe pritet që nderimet dhe funerali të zhvillohet në datën 17 prill.

Dashuria e madhe që lidhi Mbretëreshën me Princi Philip është konfirmuar në shumë rregulla ose ligje që kanë vendosur gjatë viteve të ndryshme.