Sa kohë do të duhet për të vaksinuar gjithë botën kundër Covid-19?

Brenda vetëm disa muajsh, kompanitë farmaceutike kanë prodhuar qindra miliona doza të vaksinës Covid-19. Por bota ka nevojë për miliarda doza, dhe sa më shpejt që të jetë e mundur. Kompanitë thonë se kanë mundësi të prodhojnë mjaftueshëm vaksina, për të imunizuar shumicën e popullsisë së botës deri në fund të këtij viti. Por ky afat, nuk merr parasysh vonesat politike në shpërndarjen e tyre, si për shembull vendet që vendosin kontroll mbi eksportet, apo faktin që shumica e dozave po […]

Lexo më shumë

“Kemi disa risi”; Provimet e maturës, ministrja e Arsimit shpjegon si do të hartohen tezat këtë vit

Vitin e shkuar provimet e maturës shtetërore u hartuan vetëm me pyetje me alternativa, për t’ju lehtësuar studentëve të ardhshëm situatën e vështirë me të cilën u përballën. Ndërkohë që këtë vit është menduar që tezat e maturës t’i rikthehen skemës së vjetër, duke përfshirë pyetje me alternativa dhe me zhvillim. Pavarësisht se ministrja e […]

Lexo më shumë