Sot një mesazh optimist nga OBSH; Kjo është koha që mund të mbarojë pandemia dhe vënia e maskave

Kluge, drejtori rajonal për Evropën i Organizatës Botërore të Shëndetësisë ka thënë në një konferencë për shtyp se shpërthimi i Covid-19 mund të mbarojë në fillim të 2022.  Pas kësaj vendosja e maskave nuk do të jetë e detyrueshme gjithë kohën. Megjithatë ai theksoi se askush nuk mund të dijë paraprakisht të ardhmen e pandemisë së […]

Lexo më shumë

Kosova feston sot 13-vjetorin e pavarësisë!

Kosova feston sot 13-vjetorin e shpalljes së pavarësisë.  Të dielën e 17 shkurtit 2008 në orën 15:39 në Kuvendin e Kosovës u lexua Deklarata e Pavarësisë. Kosova e pavarur menjëherë nisi të njihej nga shtetet mike. Ky proces u bë i zakonshëm në ditët e para pas pavarësisë, ndërsa deri më tashmë, Kosovën e kanë […]

Lexo më shumë

Pacientët që mposhtin Covid-19 vazhdojnë të kenë akoma këto simptoma, ja ç’ka zbuluar studimi i ri

Hulumtimi i paraqitur në konferencën ESCMID mbi sëmundjen Covid-19 tregon se lodhja kronike ndodh në më shumë se gjysmën e pacientëve që shërohen nga COVID-19, pavarësisht nga ashpërsia e infeksionit të tyre. Gjithashtu edhe mjekët e familjes në Shqipëri, deklarojnë se shumica e atyre që kanë kaluar këtë infeksion, rikthehen tek mjeku me shqetësime të […]

Lexo më shumë