1 shtatori, afati i fundit i dixhitalizimit për qytetet Tiranë, Durrës dhe Vlorë


1 Shtatori është shumë pranë! Kjo datë shënon fikjen e sinjalit analog për qytetet Tiranë, Durrës dhe Vlorë.

Por çfarë do të thotë që sinjali fiket?
Do të thotë se në ekranin e televizorit tuaj nuk do të shfaqet asgjë, dhe se ju nuk do të mund të shihni asnjë kanal televiz. Kjo do të ndodhë për të gjithë ata që kanë ende në përdorim pajisje të gjeneratës së vjetër.
Çfarë duhet bërë?
Të gjithë qytetarët duhet të pajisen sa më parë më dekoderin Tring, nëpërmjet të cilit do të shohin 64 kanale, Tring dhe kombëtare. Me blerjen e një dekoderi Tring dhe kartës smart për 4,300 leke ju do të mund të përfitoni dhuratë 3 muaj abonim. Ndërsa, të gjithë qytetarët që do të blejnë abonim 12 mujor + kartë smart për 10,900 leke, do të përfitojnë dekoderin dhuratë.

 


Tring sjell një programacion të pasur për fëmijë dhe të rritur, me filma, dokumentarë dhe seriale te fundit, si dhe 7 kampionate sportive, përfshirë këtu eventin më të madh futbollistik UEFA Champions League.


Në dyqanet e Tring, banorët e qyteteve Tiranë, Durrës dhe Vlorë janë duke u pajisur me dekoderin tokësor DVB T2, i cili mundëson transmetimin e 64 kanaleve, Tring dhe kombëtare. Këto të fundit shihen në çdo moment, edhe pa pasur një abonim aktiv.

Abonentët e rinj shprehen se janë të kënaqur pasi dekoderi i ofruar nga Tring mundëson, jo vetëm një cilësi më të lartë të figurës dhe zërit, por gjithashtu është i vetmi, i cili përmbush shijet e të gjithë familjes.

Kalimi i transmetimeve nga analog në dixhital është një proces i detyrueshëm nga Bashkimi Europian dhe brenda pak muajsh, i gjithë vendi do të kalojë në sinjalin digjital. Ky proces sjell avantazh për shikuesit të cilët do të mund të shohin në cilësi më të lartë të zërit dhe imazhit.

Mbyllja e këtij procesi është vetëm disa ditë larg, ndaj nxitoni sa më parë në dyqanet Tring.