Kampionati i lojrave Europiane

Ekskluzivisht në Tring

më shumë

Minsk 2019

Minsk 2019, edicioni i dytë i Lojrave Europiane, përcillet live dhe ekskluzivisht në Tring me një transmetim maratonë në 3 kanale të dedikuara. Nga 21 deri më 30 Qershor, kanalet e sportit në Tring i dedikohen plotësisht këtij aktiviteti me minimalisht 8 orë transmetimi në ditë.

Plot 4000 mijë sportistë nga 50 shtetë garojnë në 15 sporte dhe 23 disiplina të ndryshme. Pjesa më e madhe e garave vlejnë për kualifikim në Lojrat Olimpike 2020.

Shqipëria përfaqësohet në Minsk 2019 me 12 sportistë, të cilët garojnë në 6 sporte ku kryeson boksi me 4 pjesëmarrës.

Më 21 qershor, ora 20:30 në Tring Sport News, Sportsweek, nën drejtimin e Eva Muratit, i dedikohet këtij eventi duke i paraprirë Ceremonisë së Hapjes në orën 21:00. Emocionet dhe spektaklin e garave do t’i ndjekim së bashku hap pas hapi, deri në ceremoninë kulminante, atë të mbylljes më 30 qershor.

Sportet

Hark
Atletikë
Badminton
Basketboll
Futboll në rërë
Boks
Kanoe Sprint
Çiklizëm
Gjimnastikë
Xhudo
Karate
Sambo
Qitje
Tenis në tavolinë
Mundje