Në vitet e fundit të Perandorisë Osmane, kur në Ballkan kishte nisur lufta, një familje gjendet e ndarë nga rrethanat, bën çmos për të qëndruar e bashkuar. Xhevdeti, një gjeneral i ushtrisë turke, si pasojë e një komploti, shpallet tradhtar dhe bashkohet me ushtrinë greke, por me një mision të fshehtë. Ndërkohë, e shoqja, Azizja, rrit fëmijët e vegjël së bashku me të vjehrrën dhe përballet e vetme me vështirësitë e periudhës së luftës dhe mungesën e bashkëshortit, të cilin e dashuron më shumë se gjithçka. Një epikë ngjarjesh emocionuese e konfliktuale, një histori mbi familjen, dashurinë, patriotizmin, lakminë, sakrificën edhe përkushtimin.

“Dashuri e plagosur” e ndiqni në Kanal D-Drama nga e hëna në të premte ora 18:45