Bazuar në romanin aq të suksesshëm të Orhan Kemal, nga vitet 50-të në Adananë historike dhe të begatë, por ku mijëra njerëz luftojnë dita-ditës për të mbijetuar. E dashuruar marrëzisht me Kemalin, Gylu kërkon shpëtim nga varfëria dhe dyzohet para etjes për para e pushtet, ndërkohë që hap pas hapi shtron para vetes rrugën për t’u bërë Zonja e Çifligut…